История
Награди
Лауреати
Фестивални CD
Специални гости
Участници
Организатори
Новини
Начало

 

АЛЕКСАНДРА И КОНСТАНТИН - Беларус

Александра Кирсанова е певица, композитор и аранжор. Свири на окарина, блок флейта, устна хармоника, пиано и ударни . Завършила е Белоруския държавен университет за култура и изкуства. Любимите й музикални стилове са кънтри, джаз и етно.

От 1998 г. заедно с Константин Драпезо – китарист, композитор и аранжор, сформират дуета Александра и Константин . Дуетът е първият представител на Беларус на конкурса „Евровизия”, в който през 2004 г. участват с песента My Galileo .

Фестивали и конкурси:

Славянски базар`02 – Витебск, Беларус;
Етносфера`02
– Полша;
Астана`03
– Казахстан;
Паланга`05
– Литва.

Албуми:
Za likhimi za marozami (2001),
Sojka
(2003),
My Galileo The Best of A&K
(2004),
Autonomous Navigation
(2006)АНДРЕА МОЛДОВАН И КОРТЕЗ – Румъния

Фестивали:

Златна мечка`94, `95, `96,`98,`00, `02, `04 - Бая Маре;
Национален детски фестивал`96 -
Букурещ;
Малкият принц`99 -
Букурещ;
Мамая`01
;
Фестивал Лотос
` 02 - Орадеа;
Златен делфин`03 -
Наводари;
Златна звезда`03 -
Букурещ;
Детски фестивал Слънчоглед
` 04 – Зренянин, Сърбия

Андреа Молдован е родена на 28 септември 1989 г. в Бая Маре. Учи цигулка във Висшето училище по изкуства в родния си град. За първи път излиза на сцена на 4-годишна възраст. Досега тя е спечелила първа награда на всички детски фестивали, в които е участвала, както и първа награда на всички национални Олимпийски конкурси по цигулка. Андреа работи в Музикалния театър в Бая Маре. В края на 2005 година тя участва в голямо Коледно шоу заедно с Филхармоничния оркестър на Брашов и много други румънски артисти. Тази година нейната песен Lumea asta nu - i a me влиза във финалната селекция на конкурса Румънската песен за Евровизия . През септември тази година Андреа е поканена да изнесе концерт в Берген, Норвегия, заедно с норвежката група Corazon . На фестивала Откритие Андреа пее заедно с известния румънски рок изпълнител Кортез.


МАРИОС ТОФИ - Кипър

Мариос е роден през 1990 г. в Атина. Родителите му са от Кипър, където Мариос живее през последните 12 години. Интересува се от музика и танци от 8-годишен. Седем години е учил балет, латино танци и фламенко. И днес той продължава обучението си по пиано, китара, саксофон, теория на музиката и вокално пеене. В свободното си време обича да се занимава с компютър, да рисува и да спортува. Говори английски, а в момента учи френски и испански. Пее на гръцки, английски, испански, италиански и френски. Мариос е участвал в редица детски фестивали във Великобритания, Гърция и Кипър. През 2004 г. той осъществява промоционално турне на една от най-успешните си песни, Dreams (Мечти) . Най-големият му успех до момента е 8-ото място, което заема през 2004 г. на Втория младежки конкурс „Евровизия” в Норвегия.

Фестивали, конкурси и награди:

Първи кипърски конкурс' 99 – първа награда; Катаклисмос`9 9 – Ларнака, Кипър (първа награда); Международен конкурс за деца-солисти, изпълнители на забавна песен Песен-магия'05 , България (специална награда на журито); Международен фестивал Паланга'05 , Литва (награда на публиката); Златно сърце'05 , Малта (гост изпълнител); Универсталант'05 – Прага, Чехия (награда на журналистическото жури и 3-а награда)

ЛУКА СЕПЕ – Италия

Някои фестивали, конкурси и награди:

Гласът на Азия'98 – Казахстан (Гран при);
Неаполски фестивал'02
– 1-а награда;
Международен конкурс на казахската песен'03
– Астана, Казахстан (Гран при);
Универсталант'04
– Прага
(Награда на журналистите и
трета награда в конкурса);
Международен конкурс за песни Златната роза'04
– Тбилиси, Грузия (трета награда);
фестивал Паланга'05
– Литва (Гран при)

Албуми:
E Il Vento Far a Il Resto - Polygram ,
Universal / Carosello (1998);
Secondo Luca
(2002);
Capolavoro
(2005)

Лука Сепе е роден в Неапол през 1976 г. На 6-годишна възраст започва да свири на пиано, но след няколко години се посвещава на китарата и ударните инструменти. Сега Лука умее да свири на пет инструмента – китара, бас китара, ударни, хармоника и пиано. Той е не само певец, но и аранжор, автор на песни и продуцент, но най-важното нещо в живота му е пеенето.

Кариерата на Лука като професионален изпълнител е процъфтяваща. През 1997 г. той печели конкурса Accademia di Sanremo и младежкия Sanremo Giovani . Следващата година участва в най-престижния музикален конкурс на италианската песен - фестивала в Сан Ремо и печели 3-а награда в категорията за младежи и 4-а в основния конкурс. Пресата пише за Лука, че е един от най-добрите италиански гласове.

Лука Сепе е осъществил редица концерти в Италия, Канада, Великобритания, САЩ и Литва. Пише песни и за други популярни италиански изпълнители, като Ф. Ричарди и Дж. Финицио. През 2004 г. Лука основава собствено звукозаписно студио - LS Music , и продуцира първия албум на известния италиански шоумен и певец Джанлука Манциери. В края на миналата година Лука започва да води собствено шоу по неаполското радио Kiss , наречено К iss Napoli .

 


ТАЛГАТ ЖОРАБАЕВ - Казахстан

Талгат е роден през 1985 г. в село Бейнеткеш, Казахстан. Студент е в трети курс в Казахската национална музикална академия Т. Жургенова. В момента подготвя първия си самостоятелен албум. Осъществил е едно турне из Казахстан. Колекционира колички и самолети.

Фестивали, конкурси и награди:

Областен детски конкурс Акбота`98 – Шикмен, Казахстан (първа награда);
Републикански детски конкурс Балауса`00
– Шикмен, Казахстан (гран при);
Републикански детски конкурс Шикмен`02
– първа награда; Международен конкурс Шабит`04 – Астана, Казахстан.

ВАСКО ФОРТИ – Македония

Васко Форти се занимава с музика от повече от 10 години. Има икономическо образование. В Македония е сред най-популярните изпълнители. Участва в много радио- и телевизионни предавания. Пял е на редица фестивали. На последното издание на фестивала Еврофест в Скопие през 2005 г. печели наградата на публиката.

На фестивала „Откритие” във Варна той представя песента, с която печели отличието на Еврофест - "Ако искаш да е така" по музика и аранжимент на Йован Йованов и Иван Йованов и текст на Елвир Мекик. Втората му песен се нарича "Кралица на кралиците" по музика и аранжимент на Кире Костов и текст на Миодраг Врцаковски.

РОДЖЪР ТИРАЦОНА И ЕЛЕАНОР СПИТЕРИ - Малта

Роджър и Елеанор са двамата членова на дуета Trilogy .

Елеанор Спитери е родена в музикално семейство. Започва да пее на 12-годишна възраст в детски хор. След пет години концертна дейност, тя се явява на прослушване и изпълнява главната роля в историческия мюзикъл 1565 , поставен в Masquerade Theatre в столицата Валета. Със същата театрална трупа Елеанор играе в мюзикъла Отвъд барикадата . Тя все повече усъвършенства своите вокални и танцови умения. Наскоро се класира втора в телевизионното състезание Hotspot . Учи втора година за медицинска сестра.

Роджър Тирацона дебютира на 9-годишна възраст в мюзикъл. Учи вокално пеене в музикалното училище Йохан Щраус и пее в различни международни продукции. През 2003 г.,в дует с Надин Аксиза, става победител на Festival Indipendenza в Малта. Интересува се и от звукозапис и участва като технически специалист в различни продукции. Завършил е психология и преподава в държавно училище специалността лично и социално развитие. Преподава и пеене в школата към Masquerade Theatre . През свободното си време Роджър обича да готви, да играе на компютърни игри и да прави снимки.

Тази година Елеанор и Роджър спечелиха трета награда на конкурса Malta Song for Europe .

ЕВИТА ДАРСКАЯ – Молдова

Олга е родена през април , 1983 в Тираспол, Молдова. Завършила е фортепиано в Музикалното училище А. Рубинщайн . В момента е студентка в Молдовската държавна консерватория.

Фестивали, конкурси и награди:

Международен конкурс за поп изпълнители Славянска звезда – Орел, Русия (първа награда);
Златен шлагер'03
- Беларус (втора награда);
Морска звезда'01
– Констанца, Румъния (първа награда);
Ялта'04
- Украйна (първа награда)


АЛЕКСАНДРА МАРШАЛ – Полша

Александра е родена във Вжешня през 1 988 г . Учи вокално пеене и е второкурсничка във Висшето училище Хенрик Сенкевич в родния си град. Обича да плува, да танцува и да чете книги. Харесва джаз и соул музиката. Най-голямата й мечта е да стане певица .

Фестивали и конкурси:

Конкурс Детска Евровизия'03 – Варшава,
Национален конкурс Анна Янтар'04
– Вжешня (специална награда);
Национален конкурс Завръщане на красотата в света на музиката'05
, посветен на музиката от 60-те и 70 -те – Вишков, Полша (специална награда);
Национален конкурс Анна Янтар'05 - Вжешня (втора награда);
Конкурс на изпятата поезия'05
– Познан, Полша (трета награда);
Международен конкурс Веспрем'05
– Унгария (първа награда)

АЛЕКСАНДЪР РОМАШЕВСКИ - Русия

Александър Ромашевски е руски изпълнител и саксофонист. Завършил е Московския джаз колеж. Сега е студент в Московския държавен лингвистичен университет.

Фестивали, конкурси и награди:

Лауреат на Тв конкурс за млади певци и танцьори Мини'93 – Санкт Петербург, Русия,
тв конкурс за млади певци
Baby - hit `94 – Москва ,
Конкурс за млади певци Юта'95
- Саратов, Русия и конкурс Festos '98 и '99 - Русия;
Тв конкурс за млади певци
Cool Crew '94 – Москва (първа награда);
Първи московски конкурс на вариететното изкуство'03 – Гран При;
Международен музикален конкурс Морски възел'04 Новорусийск (специална награда);
Международен фестивал на театралното изкуство Северна звезда'05
– Москва.

ДУНЯ ВУЯДИНОВИЧ – Сърбия и Черна гора

Дуня Вуядинович е родена на 4 февруари 1 989 в Нови Сад. Учи в Икономическо училище в родния си град. За първи път излиза на сцената на 11-годишна възраст, когато участва в детски музикален фестивал в Подгорица. Иска да стане известна поп изпълнителка. Фестивали :

Черна гора '04 ; Нови Сад '05 ( първа награда за песен и за изпълнение );
E
вро поп фестивал ' 05 - Босна и Херцеговина ;
Музикален фестивал Будапеща '05 ( специална награда на Унгарското радио )

ДЕНИЗ ДЖЕМ КАРАКАШ – Турция

Денис е родена през ноември, 1980 в Ерзинчан, Турция. От 1997 г. живее в Истанбул. Завършил е Истанбулския университет ( факултет по биомедицина ). През 2004 г. приключва обучението му в Арт център Mujdat Gezen . В момента е студент по физика в университета Кочаели . През 2002 г. Дениз сформира първата си група. Сега работи върху първия си албум. Стремежът му е да не изневери на своя стил и звучене. Миналата година той представи Турция на Балканския музикален фестивал в Истанбул.


ИРИС – Канарски острови, Испания

Ирис Чанго е родена на 3 февруари 1981 г. в Монтевидео, Уругвай. Днес тя живее в Испания и е испански поданик. На 7-годишна възраст Ирис прави първите си записи в рекламата. На 13-годишна възраст става певица в местен оркестър за популярна музика. На 18-годишна възраст заминава за Тенерифе, Испания, работи в клубове, хотели и участва в шоу програми. Работила е и като професионална танцьорка (в джаз- и латино балети). В момента подбира песни за първия си албум, пее в шоупрограма и изнася представления по акробатична салса. Тази година ще представи песните си на много фестивали в Испания и чужбина.

Участия:

Певица и танцьорка в мултимедийно шоу (Майорка, 2003)
Певица и танцьорка в състав за испанска музика (Майорка, 2004)
Една от солистките на Motown Tribute Group , осъществили миналата година много турнета на Канарските острови.


ШЕРЗОД ДАВРОНОВ – Узбекистан

Шерзод Давронов е роден през 1978 г. в Навой, Узбекистан. В момента е третокурсник в Държавния ташкентски институт по култура. Солист е на културния състав Farkhad към Металургичния комбинат в Навой. Носител е на наградата за млади таланти Нихол за 2004 г., която се връчва ежегодно от президента на Узбекистан. Участвал е в редица международни фестивали в Германия, Франция, Пакистан и България. През месец юни миналата година Шерзод участва в голям концерт в Киев в чест на Деня на конституцията на Украйна.

Други фестивали, конкурси и награди:

Ялта'02 - Украйна (Гран при);
Златен Скиф'02
- Донецк, Украйна;
Златен шлагер'03
- Могилев, Беларус;
Международен конкурс за млади изпълнители Черновци'04
- Украйна (трета награда);
Международен конкурс за млади изпълнители Ялта-Киев-Транзит'05 (втора награда)

ФОРМАЦИЯ ДА - България

Групата, чийто състав варира през годините, се състои от пет души. В настоящия си състав съществува от година. Дебютът й е на 14-ото издание на Международния музикален попфестивал Откритие . Формацията е носител на тгрета награда на Еврофест в Скопие, както и на специалната награда на Откритие . Тази година формация Да достигнаха до финалите на конкурса Българската песен за Евровизия .

Членовете на формация Да са:
Янна Иванова на 16 години. С музика се занимава от 6-годишна. Другата й страст са латино танците.
Татяна Иванова на 17 години. До преди две години пее българска фолклорна музика.
Георги Георгиев на 21 години. В продължение на 7 години е тренирал латино танци. От две години е част от формация Да .
Иво Антонов /17 г./ се занимава с музика от 7-годишна възраст. Свири на флейта и пиано, а в студио Да е от 3 години.
Галя Живкова /18г./пее в студио „ДА” от 6 годишна възраст


СТАНИСЛАВА ТОДОРОВА - България

Станислава Тодорова е родена през септември 1988 г. във Варна. В момента изучава химични технологии в ПГХ и ХВТ Д. И. Менделеев. Занимава се с музика от 12-годишна, а професионално – от една година, когато започва да посещава школата за млади певци Студио Да. През свободното си време обича да пише стихове, но голямата й страст е пеенето. Печелила е специална награда на журито на Международния фестивал Паланга в Литва през 2005 г. и първа награда на Международния фестивал Еврофест в Македония през същата година.


ДУЕТ МЕЛЪДИ – България

Дует Мелъди са две млади, талантливи и амбициозни момичета с развити до съвършенство глас и синхрон. Това са Поли Генова и Деница Пенева, артисти на продуцентска къща Бон-Бон .
Началото на тяхната кариера започва още преди десет години, когато са сред първите членове на най-успешната детска вокална група в България - Бон-Бон . Не след дълго те стават водещи и на едноименното телевизионно музикално шоу по Канал 1 на БНТ.От тогава те не слизат от музикалния подиум, като през тези години имат множество реализирани клипове, издадени албуми и участия в различни фестивали. Специфичното студийно звучене на Мелъди става тяхна запазена марка, предпочитана от най-популярните български изпълнители. Две поредни години дуетът е сред финалистите на конкурса Българската песен за Евровизия.
В момента и двете изпълнителки продължават музикалното си образование - Поли е ученичка последна година в НМУ Л. Пипков в София със специалност кларинет, а Деница е второкурсничка в Държавната Музикална Академия със специалност контрабас.
Мелъди притежават забележителни артистични и гласови данни - сигурна гаранция за успех и блестяща музикална кариера.


НОРА КАРАИВАНОВА – България

Нора е родена през 1987 г. в Горна Оряховица. Професионално се занимава с музика от три години. Пее в състав Нова музика към формация Патиланци при читалище Напредък-1869 в родния си град. Заема трето място в годишната класация за 2005 г. на телевизионното предаване за млади таланти Хит минус едно .

Фестивали, конкурси и награди:
Магията на песента`04 – Търговище (втора награда в категория Дуети )
Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен Сребърна Янтра`04 – Велико Търново (специална награда);
Магията на песента`05
– Търговище (първа награда в категория Дуети )
Национален конкурс Звездици за Лора`05 – първа награда;
Международен фестивал Милион чудеса`05 – София (първа награда за изпълнител и за авторска песен);
Сребърна Янтра`05
– Велико Търново (награда за изпълнител и специална награда на телевизия ММ);
Национален конкурс Северно сияние`05
– Русе (трета награда)


Редакция: Елена Владова

E-mail: festival@discoveryfest.com
web design - S.Stefanov© 2002, 2003, 2006 - www.photo4art.com
All Rights Reserved