История
Награди 2007
Галерия
Лауреати
Фестивални CD
Условия за участие
Участници
Специални гости
Организатори
Новини
Начало

 

РУКСАНДРА КАЛИСТРУ – Молдова

Руксандра запобва да учи музика на 6-годишна възраст. На 17-годишна възраст започва да взема уроци по пеене и рисуване. Завършила е средно училище по изящни изкуства. Сега е втора година студентка в Държавната академия по музика, театър и изящни изкуства в Кишинев, където учи вокално пеене в джаз факултета . Руксандра пее, свири на пиано, танцува, композира музика и пише текстове на песни и работи като професионален гримьор. Обича да учи чужди езици – говори английски, руски и италиански. Обича да танцува, да рисува и да чете езотерична философия .

Фестивали и конкурси:
Steaua Chisinaului,
Steaua Elatului,
Doua inimi gemene,
Plai natal – Молдова
,
The Festival of youth
– Костинещи, Румъния ( трета награда ).АГНЕШКА КОНАРСКА – Полша

Агнешка започва да пее на 5 -годишна възраст. Години наред пеенето е нейно хоби. Надява се, че то ще я съпровожда цял живот . Агнешка получава първата си музикална награда на 6-годишна възраст .

Фестивали и конкурси :
Международен песенен конкурс Bemol (първа награда);
Международен песенен конкурс Kolorowe piosenki (гран при);
Международен песенен конкурс H. Morys ( гран при );
Национален конкурс на полската и чуждестранна песен ( гран при );
Национален конкурс на английската песен – Полша ( първа награда );
Международен песенен конкурс Majowa Nutka ( втора награда );
Национален песенен конкурс Wygraj Sukces ( втора награда );
Международен песенен конкурс A. Jantar ( втора награда );
Национален песенен конкурс на полската песен Talent ( първа награда );
Международен песенен конкурс Tanczce Eurydyki ( специална награда )ЕРИК – Армения

Ерик ( Ерик Карапетян ) е роден през 1988 г. в Тбилиси, Грузия . Учи цигулка в музикално училище, което завършва през 2002 г. На 7-годишна възраст става солист на арменската група Н ayk . С нея е осъществил турнета в Русия, Франция и Германия. През 2001 г. Ерик участва в телевизионното състезание Krunk и печели първа награда за най-добър млад чуждестранен изпълнител. През 2005 г. Ерик завършва средно училище в Тбилиси и се премества в арменската столица Ереван, където започва учи в изпълнителската школа Cantus при Зара Петросян. Сега учи джаз пеене в Държавната консерватория в Ереван.

Конкурси и награди:

Конкурс Dar '06 (първа награда);
Арменски национални музикални награди'06
(номинация Откритие на годината );
Музикален конкурс на арменското радио Van , Gold lyre '06 (награда Откритие на годината ).


МИKЕИЛ КАКИЯНИ ( ЕМ КЕЙ ) - Грузия

Микеил е роден в Тбилиси през 1986 г . Започва да учи музика на 6-годишна възраст. Учил е пиано в 28-о Музикално училище в Тбилиси и в музикалния колеж Z . Anjaparidze . Учил е и във вокалния факултет на Експерименталното музикално училище в Държавната консерватория в Тбилиси, където сега учи пиано. Изнасял е концерти в редица зали по света. Лауреат е на много конкурси за пиано, като Международния конкурс за пианисти на Музикално общество Pinault , Ню Йорк, САЩ.
Микеил започва да пише песни преди 6 години. Има свое домашно студио. Седем от неговите музикални клипове са излъчвани от местната телевизия Maestro . Изнася концерти на живо в клубове и концертни зали. Песента му Passion печели Почетната награда на конкурса Песен на годината в САЩ.

Сега Микеил работи върху втория си албум.

Албуми : Listen To The Voice' 05МИКАЕЛА - Италия

Микаела Кортиновис е родена в Ловере през 1986 г. Следвала е в Кралската танцова академия в Лондон. Учила е музика, пиано, теория и пеене. В момента подготвя първия си албум.

Фестивали и конкурси:

La vela d ' oro – Ачиреале, Италия;
Video Festival Live
– Милано, Италия;
La Gondola d ' oro
– Венеция, Италия,
Международен арт фестивал Debut '07 – Рига, Латвия (първа награда в конкурса за танцувални песни и трета награда конкурса за танци).


НЕЛИО - Италия

Аниело Паладино ( Нелио ) е роден през 1978 г. Професионалната си кариера като певец започва през 1997 г., когато участва във финалната селекция на фестивала в Санремо. Същата година се запознава с Лука Сепе (носител на І награда в конкурса за изпълнители на фестивала „Откритие” през 2006 г.), който днес се определя като един от най-силните и красиви гласове на италианската популярна музика. От годината, в която се запознават, Нелио и Лука работят заедно. Написали са много песни за себе си и за много други италиански изпълнители. През 2001 г. Нелио осъществява първото си международно турне из няколко американски щата. Подобни турнета осъществява и през 2002, 2003 и 2004 г . Сега Нелио подготвя песните от първия си самостоятелен албум, който ще излезе през октомври.

Албуми :
Che belli guagliione (2000), в сътрудничество с Тулио де Писконо, един от най-известните перкусионисти и певци в Италия.

Фестивали :
Международен фестивал Universong '06 – Тенерифе, Испания ( първа награда за най-добър изпълнител ).ЛУЧИЯ НОВАКОВА - Словакия

Фестивали и конкурси:
Golden Courth Shoe Slovakia Fest ?05 ( награда на
публиката, награда на медийното жури и втора награда на международното жури );
Международен фестивал Универсталент '05 – Прага, Чехия ( награда на международното жури )

Лучия е една от най-младите словашки поп певици. Започва два пее като дете и скоро печели първите си успехи на регионални и национални детски конкурси. Едно от последните й постижения е участието й в конкурса за млади таланти на Словашкото национално радио с песента Long Time Ago . Сега Лучия участва в много значителни социални събития. Изпълнява песните си, съпровождана от танцовата група Modance , национален шампион по съвременна хореография в продължение на 7 години. Лучия очаква с нетърпение да се срещне с българската публика, защото харесва темперамента, гостоприемството и веселия нрав на българите, които познава от почивките си в България .

Албуми

Love Is A Dream ( диск с 12 оригинални песни ), изпети в дует с младия певец Петер Фиала, загинал трагично на 27 -годишна възраст.


ЛЕНИ ПАТРИКОВА - Македония

Лени е родена в Скопие през 1982 г . Учила е музика в началното училище, а средното започва да се обучава и във вокално пеене. През 2005 г. завършва музикална теория и педагогика в Музикалната академия в Скопие. Сега е певица в Македонската опера.

Фестивали и конкурси:
Kaneofest '04 – Македония;
Международен фестивал Ohridfest '04 - Македония;
Международен Pop Rock Festival '05 – Македония;
Kaneofest
'05 – Македония (първа награда);
Makfest
'05 – Македония;
Международен фестивал Euro Pop '05 – Босна и Херцеговина ;
Международен фестивал Evrofest '05 – Македония (награда за най-добър дебют);
Международен фестивал Euro Pop '06 International Festival – Босна и Херцеговина (трета награда).КЛИФ И АНАБЕЛ – Малта

Клиф & Анабел пеят заедно от 3 години . В Малта редовно участват в шоу програми и концерти.
Клиф започва да пее на 12-годишна възраст . В Малта участва в редица мюзикъли и концерти . Миналата година се класира трети на конкурса Malta Song for Europe и участва в престижния фестивал „Славянски базар” .
Анабел започва да пее като много малка и на 11 години вече е известна в Малта като певица в много мюзикъли . Участва в редица фестивали, провеждани в Малта. През 2004 г. Анабел се класира втора на фестивала Roza Petrof в Москва. Два пъти е участвала в конкурса Malta Song for Europe. С участието си в Международния музикален поп фестивал „Откритие” дуетът Клиф & Анабел се представя за първи път на международен фестивал в чужбина.

Фестивали :
Indipendnza '06 – Малта (трета награда);
Malta International TV Song Festival
'06 (втора награда).ИМАНТАС СЛЕНИС - Литва

Имантас е 19 -годишен. Започва да пее на 7-годишна възраст в Хора на Литовското радио и телевизия . На 12-годишна възраст започва да учи музика с вокалната педагожка Нийоле Мацейкайте, при която се обучава и днес .

Имантас свири на пиано и пее джаз, соул и блус. Печелил е първа награда на фестивали в Германия и Русия, носител е на гран при от конкурса Chei-Che's в Китай .


ВИКТОРИЯ ЛИНСКАЯ - Русия

Виктория започва да пее на 5 -годишна възраст . Пее в музикална школа, а после в хор. В началото се увлича по класическата музика и иска да стане пианистка, а по-късно се увлича по джаз а и с ъвременната музика . Пее в ресторанти, нощни клубове, на тържества и на сцени на открито . През 1998 г . завършва муз икалното училище “ Балакирев ” като вокалист на е страдно-джазов оркест ъ р. Пее в джаз клубове в Новгород. От 1996 г. до 1998 г. сътрудничи с прод уцентския цент ъ р "Кам е й Мюзик", където записва първите си студийни кавъри. От 2000 г. пее в трио La Rosa De Los Vientos , което се радва на успех в клубовете в Новгород .
През 2003 г . Вик тория се мести в Москв а и влиза в джазовия отдел на Държавната класическа академия М аймонид. Учи в класа на Олег Слепцов, солист на култовия съветски ансамбъл "Самоцветы". По време на обучението си Виктория участв а в неговото шоу ка то б е к вокалистка. Работи и с Люб а Успенска , Маша Распутина, Лайм а Вайкуле и мног о други звезди на руската естрада, с което придобива голям сценичен опит. През 2004 г . започва да си сътрудничи с талантлив ия композитор, автор на текстов е и аранж ор Андре й Концур. В момент а Вик тория продължава обучението си в Академията, работи над свои солови проекти и е бек вокалистка на Лайм а Вайкуле.

Конкурси:
ВУЗСТОК (първа награда); "Эйлат ”` 07" ; "Песни спетые сердцем"


МИЛЕНА ДОЙКОВА – България

Милена е родена през 1984 г. в Асеновград, където е завършила гимназия с езиков профил “ Св. Княз Борис I ”. От 2003 г. е студентка в НБУ – специалности Кино и телевизионна режисура ( факултет “Визулани изкуства” ) и поп и джаз пеене в класа на доцент Етиен Леви. Миналата година Милена участва в съвместен концерт на радио FM+ и телевизияАНЖЕЛИКА ВАСИЛКОВ – Молдова

Анжелика е родена през 1986 г. Завършила е Музикалното училище Dinu Lipatti в Букурещ, специалност пиано. Сега учи пиано в Националния музикален университет в Букурещ. От 2003 г. до 2006 г. Анжелика работи активно в студиото, като композира песни за много известни групи и изпълнители – певицата Анна Леско, BE3, Gia, Андреа Антонеску , Marina, Jamaica, Akcent & Anda Adam . Била е бек вокал на групата Directia 5. Обича да пътува .

Фестивали и конкурси:
Музикален конкурс Ion Vatamanu '98 – Кишинев, Молдова ( втора награда );
фестивал Maria Dragan '99 ( втора награда );
фестивал The Young Talents'99 – Молдова (първа награда)
Конкурс за изпълнители на пиано
'01, 02 , организиран от Музикално училище Dinu Lipatti – Букурещ, Румъния (първа и втора награда);
The
Promotional Offer Fair '03 за ученици и студенти от Букурещ ( първа награда );
Международен фестивал Златен елен – Румъния.ЖАСМИН - Румъния

Жасмин е родена през 1985 г. в Петрошани. Студантка е първа година в университета Dimitrie Cantemir в Букурещ, където учи английски и испански. Увлича се по танците и ученето на чужди езици. Фитнесът е едно от хобитата й. Обича музиката. Жасмин започва да пее на 13-годишна възраст. Член е на популярната в Румъния момичешка група OOOPS , която подготвя първия си албум. Жасмин иска да направи кариера и като соло изпълнител. През 2006 и 2007 г. участва в националната селекция на румънския конкурс за Евровизия.

Фестивали:
Национален фестивал Voci de Copii ' 00 – Румъния, (първа награда);
Международен студентски фестивал Gaudeamus '02 – Брашов, Румъния (първа награда)НАТАЛИЯ МАРТИН – Испания

Певицата от остров Лапалма, един от седемте Канарски острови, е родена през 1984 г . Изнасяла е много концерти из всички острови. Участвала е в редица радио- и телевизионни програми в Испания. Сега записва дебютния си албум и първия си видео клип.

Фестивали и конкурси :
Voces de Ahora '06 – Испания ( трета награда );
The Amber Star
'06 - - Латвия ( наградата Артист - откритие за най-добър млад изпълнител );
Canzoni dal Mondo '06 – Италия ( специална награда за изпълнение ).

 ВЛАДИМИР ЮРИЕВ И ДАРИНА СТОЯНОВА – България

Дуетът Владимир и Дарина съществува от една година. И двамата са възпитаници на Музикално-продуцентско студио за млади поп и рок певци, „ Да ”, където Владимир пее от три години, а Дарина от една. Владимир е роден през 1989 г. във Варна. Ученик е в НГХНИ „ Константин Преславски ”. Носител е на специалната награда от фестивала „ Сребърна Янтра`06 ” във Велико Търново, както и на специалната награда „ Александър Македонски ” от фестивала „ Еврофест `06” в Скопие, Македония. Любимите му музикални стилове са поп и рок, а любимият изпълнител – Бон Джоуви.
Дарина е родена през 1988 г. в София. Учи в IV Езикова гимназия „ Фредерик Жолио – Кюри ”. Харесва творчеството на Кристина Агилера.

И двамата изпълнител имат много концертни изяви в България.

 

Редактор: Елена Владова

E-mail: festival@discoveryfest.com
web design - S.Stefanov© 2002, 2003, 2006, 2007 - www.photo4art.com
All Rights Reserved