E-mail: discoveryfest@email.com  
XII
МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН
ФЕСТИВАЛ

УЧАСТНИЦИ

История    
Организатори
Фестивални CD
Условия за участие  
Новини
Участници
Галерия
НачалоГрупа "5 LINES"
(Грузия)

През юни 2002г. продуцентска къща "5 LINES PRODUCTION" създава вокалната група "5 LINES". Натиа Цасидзе, Натиа Думбадзе, Стела Робакидзе, Гванза Кахкашвили, Теа Дгазавахишвили - това са имената на петте момичета на възраст между 16 и 20 години, които стоят зад една от най-младите грузински групи. Макар да са заедно от скоро, те вече имат зад гърба си няколко песни и един видеоклип, с които са много популярни в Грузия.
В момента работят над първия си самостоятелен албум и нов видеоклип. Също така им предстои да реализират и два дуета с известни грузински изпълнители.
Джули Захра & Лудвиг Галеа
(Малта)

Джули и Лудвиг започват да се занимавт с музика от ранно детство.
Днес Джули Зара е студентка по социология в Малтийския Университет, но все още изучава пеене и пее в известен хотел. На 24 години, Лудвиг вече е завършил своето образование и преподава пеене в Театралната Компания "Маскарад", работи като водещ на младежката програма "Клубна Зона" по Телевизия Малта и пее в много изискан хотел.
Джули и Лудвиг обожават музикълите и са били солисти в известни мюзикъли.
И двамата са участвали на различни фестивали в Малта. Джули е пяла на Festival Indipendenza 2001 и L-Ghanja tal-poplu 2002, а Лудвиг е участвал във фестивала Ghaz-zghazagh 2000, където печели трето място с песента " Всичко, от което някога си имал нужда", композирана от него; Festival Indipendenza 2001 and L-Ghanja tal-poplu 2002. Заедно участват във Festival Internazzjonali tal-kanzunetta Maltija 2002 ( вторият по престиж фестивал в Малта ), където печелят второ място и първа награда на публиката с песента си Adagio. На фестивала Malta Song For Europe 2003, отново заедно печелят престижното четвърто място и второ място на публиката.
Най-голямата мечта на Джули и Лудвиг е да представят Малта на конкурса Евровизия и да имат успешни световни кариери като изпълнители в мюзикъли.
RALUCA - ANGEL
(Румъния)

Ралуца е родена през 1986, в Мангалия и от малка показва своята артистична дарба. На 9 години започва да пее в Културния Дом в Мангалия и само 3 месеца по-късно участва в детски музикален фестивал, където става втора. Оттогава участва в много други фестивали, като:
Детски фестивал в гр. Онести, април 1997 - второ място; Телевизионен детски фестивал "Ba da… Ba nu" на Националната телевизия, май 1997 - първо място;
Букурещки музикален фестивал, юни 1997 - първо място; Конкурсът за изпълнители "New Wave", септември 1997 - първо място; Международен фестивал "Ti Amo", Онести, април 1998 - второ място; Международен фестивал " Малкият принц", Букурещ, юни 1999 - трето място; Фестивалът "ФИДОФ", Кайро, февруари 2000 - второ място; Най-добър румънски глас - награда на румънската музикална гилдия, март 2001.
Три години Ралуца е част от групата ANGELS. Те имат голям успех, реализирайки 3 албума.. Техни изпълнения са звучали по телевизии и радио станции. През март 2002, Ралуца решава да започне солова кариера, запазвайки името ANGEL. Тя вече има 2 видеоклипа и е записала албум, който ще бъде издаден през май 2003.Илко Василев
(България)

Роден е на 9 юли 1974 в гр. Пловдив. От 1979 до 1988 г. учи цигулка в Пловдивското музикално училище. Печели много награди като музикант. В периода 1981 -82 е солист на Пловдивската детска филхармония. В момента е солист на Пловдивскя Джаз Биг Бенд. От 1998 до 2000 г. участва в няколко аматьорски поп групи и свири в частни клубове. От април 2002 е студент в частното музикално студио на Борислав Вълканов. На 19 май 2002 г. получава специалната награда на Пролетния конкурс за поп песен на БНР.
Репертоарът му включва песни в стил джаз, евъргрийни и песни на известни български и чуждестранни изпълнители.


Олга Николаевна

Родена на 11.04. 1978 в гр. Донецк. Завършила е Донецкото музикално училище, специалност диригентсво и известно време преподава в детско музикално училище. Днес Олга работи и живее в Киев.
Участвала е в следните конкурси:

  1. " Златен скиф"1999година - лауреат
  2. "Владимир Ивасюк"2002 - първа награда
  3. " Песенна галерия"2003 - Гран При
  4. "Звезден дъжд"2003 - Гран При


Йоланта Чолуш
(Полша)

Родена на 10.02.1983г. Започва да пее още като ученичка в началното училище. Истинското усещане за музика обаче идва, когато влиза в началното музикално училище и изучава пиано и цигулка.
По-късно, в гимназията, се явява на един от най-известните фестивали в Полша, на който е отличена с 3-та награда. След това заминава за Унгария, където също печели. Участва в конкурса, който се провежда на Албена (България) през 2002, където й е присъдена втора награда. В Полша участва във Фестивал на песните от 60-те и 70-те години с песни на Анна Джърман. Тези песни представя и на конкурса в Черна гора, където печели правото да участва във фестивала ОТКРИТИЕ 2003.
В момента е студентка първи курс архитектура в Политехническия унивесритет Вроцлав. Надява се един ден да стане известен архитект, но казва, че пеенето ще остане част от нейния живот.Алдаберген Жаксъйбаев
(Казахстан)

Алдаберген пее още от малък, а от шестгодишен започва да съчинява песни. Много по-късно Алдаберген свири в оркестъра на Московския военен окръг. Алдаберген се занимава основно с музика и получава няколко специални образования в тази област: Актюбинския педагогически колеж - специалност музика; Алматинската държавна консерватория - солово пеене; Казахстанския педагогически институт. Получените знания му позволяват да се занимава с педагогика, а след известно време и да стане директор на музикално училище. Това не му пречи да продължи творческия си път. В момента той е солист на Актюбинската областна филхармония.
През 1996 г Алдаберген Жасъйбаев участва в националния конкурс "Жас канат", а през следващата година печели второ място на конкурса "Евразия". 2002 година носи на Алдаберген Жасъйбаев трета награда на Международния конкурс " Гласовете на Азия".


Линас Адомаитис
(Литва)

Линас Адомаитис е роден на 10 април 1976 г. Завършва музикално училище и продължава да учи цигулка в Литовската Национална Академия.
Първа година студент, през 1996 г, Линас създава група L+ с R&B и поп звучене. Групата издава 4 албума, 2 синглъла. През 1997 г BRAVO награждава група L+ за най-добър дебют на годината.
През 2000 г групата се разпада и Линас започва соло кариера. През същата година се дипломира като бакалавър по цигулка и започва да изучава звуково режисиране във факултета "Кино и театър" на Литовската музикална академия. През 2002 Линас завършва майсторския курс. В периода май-септември 2001 Линас работи в радиостанцията "Labas FM", където е автор и водещ на програмата за R&B и соул музика "KAIFAS".
През октомври 2001 е издаден първият соло албум на ADOMS (неговият артистичен псевдоним).
Сега Линас записва албум за група "UAB MUSIC" и своя нов соло албум.
Освен солова Линас е участвал на редица фестивали:
"Kaunas Jazz - 2001" (Литва); "Vilnius 2002" - (Литва); "Eurovision-2002" - нацинален финал (Литва); "Fizz Superstar Talent Search 2002"; (Литва - Латвия - Естония);"Vitebsk - 2002" (Беларус); "Golden Skif - 2002" (Украйна); "International Festival Of Maltese Song-2002" (Малта);.


Маргарита Сергеевна Касаева
(Русия)

Родена на 16.07.1985 г. в Москва. Завършила е музикално-театрална школа и в момента се обучава в отдела по естрадно пеене при Московския педагогически университет.
Лауреат е на фестивала “Грушински”. Свири професионално и на класическа
китара.


Джордж Мехес
(Унгария)

Джордж Мехес е участвал успешно като певец и/или композитор в много фестивали по света. Неговия уникален стил на писане и пеене го прави любимец на много муждународни публики в страни като Египет, Турция, Русия, Ирландия, Малта и неговата родна страна Унгария.


Гюнеш Алисафаевна Абасова
(Беларус)

Гюнеш е родена на 02.09.1979 година в Барановичи, Беларус. Творческата си дейност започва в началото на 1998 година в градския дом на културата - Барановичи.
През 1999 година печели първа награда в националния конкур за млади изпълнители "Ритми на младостта" град Брест. По-късно е поканена в естрадния младежки театър на заслужения артист Олега Тиунова. През 2000 година участва на Международния Конкурс в Полша. През същата година започва работа като солистка на беларуска филхармония град Минск. 2001 година Международния Конкурс "Ялта - приятели на морето" й носи успех. По-късно е поканена да работи като солистка в студио под ръководството на Анатолий Ярмоленко. 2002 година - първа награда в Международен Конкурс за украинска естрадна песен "В. Ивасюнк". Дипломант на Международния Конкурс в град Донецк.
По настоящем работи като вокалистка в Държавния Естраден Театър В. Раинчик.


Шон Вонг
(Сингапур)

Само на 27 години Шон Вонг е не само преуспяващ бизнесмен, съосновател на продуцентска къща Dreams Productions и текстописец, но и професионален певец и продуцент към звукозаписна къща Rock Records.
Шон продуцира своя собствен дебютен поп албум, който се продава успешно в Сингапур и Малайзия. В края на 2002 г. е номиниран за най-добър местен изпълнител в наградите на радио Yes 93.3 FM , една от най-престижните награди в Сингапур. Шон е носител на редица отличия от местни фестивали и успешно представя Сингапур на много Международни Музикални Фестивали - Шанхай, Казахстан, Монголия, Русия и други. През февруари 2003 година печели Гранд При и награда на публиката на Международния Музикален Фестивал в Улан - Уде, Русия. В Монголия през октомври 2002г. получава трета награда. Той е първият сингапурец канен някога в Монголия и Русия да участва в толкова важни музикални събития. През август 2002 на фестивала "Гласовете на Азия" в Казахстан Шон печели два престижни специални приза. В момента Шон Вонг записва своя втори и трети албуми, които ще се издават в Азия в края на 2003 година.


Суренжав Наран
(Монголия)

Родена през 1972 в гр. Морон, през 1995г. Суренжав се дипломира в Монголския университет по култура и изкуство, специалност актьорско майсторство. Богатият й репертоар включва монголски, руски, английски и китайски песни. Суренжав е композитор на някои от песните, които изпълнява. Участвала е в международни събития като годишнината на ЮНЕСКО в Китай; Международния джаз фестивал в Унгария; гала концерти в Китай и много др.
През 2002 г. продуцира и издава самостоятелните си албуми - " Най-прекрасни млади години"( с песни на монголски език) и " Моите любими песни"( на английски език). Суренжав Наран има множество награди от международни конкурси: Гранд При - конкурс за френска песен в Улан Батор през 1992г., Втора награда - конкурс в Улан Батор" Кралица на сцената" 1993, Втора награда - конкурс за поп и рок изпълнители - Улан Батор 1994, Гранд При - Международен конкурс за поп изпълнители в гр. Тува, Русия 1995, Специална награда на публиката - Международен фестивал "Гласове на Азия", Казахстан, Първа награда - Международен конкурс за поп изпълнители в Улан-уде, Русия.
В настоящия момент Суренжав пее в джаз клуб в Монголия.


Кармен & Разван Трандафир
(Румъния)

Родена на 04.02.1975 година в Румъния. Завършва училището по музика и изкуства в Букурещ през юни 1992 година.
През 1997 година представя песента "Забравени тайни" към която реализира и видео клип, който е излъчван по всички румънски канали.
Участва във фестивала в гр. Мамая с песента си "Знам какво искаш" в категорията "Хит на годината". През същата година записва коледна песен в дует със своя брат,, която е включена в Коледен албум.
През следващата година отново участва на фестивала в гр. Мамая, но в раздела за авторски песни с песента "Не поглеждай назад".
В момента работи над своя солов и дуетен албум, който ще стане реалност през есента на тази година.
Разван е роден на 22 септември 1976 г., в Румъния. През юни 2002г. завършва Музикалната академия в Букурещ с класическа музика, саксофон, кларинет и пиано. През 1999г. участва във фестивала Мамая, печели специалната награда на румънската телевизия и шанса да заснеме клип на песента "You Are So Beautiful". Тази песен е обявена за "Песен на годината" и се излъчва от всички канали на румънската телевизия както и от френския музикален канал МСМ. "You Are So Beautiful" печели и първа награда на националния конкурс "Песен на века". През 2000 г. Разван се явява на националния кръг на конкурса Евровизия и е отличен със специалната награда на списание "Musical Actuality" и със специалния приз за оригиналност на Съюза на румънските композитори и музиканти. Дискографията на певеца включва: "Tonight I am Gonna Steal You" - Maxi & Single 1999; "WinterCont Music" various artists - selections 1999; "My Queen" - 2000 и мултимедийния албум "Striptease" - 2001.


Йоннис Папагианнидис
(Гърция)

Йоанис е роден гр.Кавала, Гърция през 1980 година. Той пее от ранна детска възраст. На 18 години заминава за гр. Солун, където започва обучението си в Солунската Консерватория в класа на Вики Алмазиду.
През последните две години свири с много музиканти и групи в Солун. През 2002г. участва във фестивала "Сарандев" - гр. Добрич, България, където печели първо място измежду 72 участници, с изпълненията на песни на група QUEEN.
В момента подготвя демо записи със своята група, а през септември ще продължи обучението си в музикален академия в Лондон.


Пенелопе Цанетаки
(Гърция)

През 2004 г. Пенелопе ще получи бакалавърската си степен по музика и диплома по пиано от Македонската консерватория в Солун, Гърция. Тя вече има диплома по хармония (май 1995г.), 1 година е изучавала класическо пеене в Македонската консерватория, а в продължение на 3 години и джаз пеене при Вики Алмазиду. Пенелопе е завършила Майсторския клас на Джон Хендрикс и е била част от семинар с Милчо Левиев. Участвала е в множество хорови, джаз и поп рок концерти и музикални събития. През май 2002 г. печели трето място на поп рок фестивала "Сарандев" в гр.Добрич, България. Освен всичко друго Пенелопе свири на китара и композира собствени песни и е стипендиантка на известния колеж Бъркли.


Виктория Одобеску
(Молдова)

Родена е на 9 май 1980 г. в Молдова. Завършва музикално училище, специалност цигулка и училище за изящни изкуства. В момента учи едновременно фармация и бизнес администрация. Дебют на музикалната сцената прави през 2001 г. на национален фестивал. Песните на Виктория са в челните места в класациита на радио програми в Молдова. Била е на турнета в страната и в чужбина. През есента на пазара ще излезе първия й самостоятелен албум. Виктория Одобеску е изключителна певица с многообещаващо бъдеще.
Формация "Да"
(България)

Формация "Да" е сформирана през месец декември 2002 г. в гр.Варна. Групата се състои от две момичета и три момчета, всички възпитаници на Музикално Продуцентско Студио "Да".
Неда Карова е на 16 г., ученичка в Професионалната Гимназия по Икономика "Д-р Иван Богоров" - гр. Варна. Лауреат е на национални конкурси, носител е на първо място на журито на Националния телевизионен конкурс "Хит минус едно" през месец септември, както и на годишната му класация. Има реализирани записи за Българско национално радио.
Мариела Петрова е ученичка в Хуманитарната Гимназия "Константин Преславски" - гр. Варна. Макар и 17 годишна, тя има множество концертни изяви, участия в продукциите на много изпълнители като бек вокал, самостоятелни записи за Българско национално радио. На международния конкурс "Усмивките на морето" , провел се в гр. Балчик през 2002 г., Мариела заема призовото трето място.
Живко Иванов е на 23 години и учи Инженерен дизайн в Технически Университет - Варна. Има множество концертни изяви и записи за националното радио.
Тодор Петков , 22 години, е студент по Туризъм в Икономически Университит - Варна. Реализирал е записи за националното радио, има много концертни изяви. Неговата нова авторска песен е в класацията на националното радио.
Божидар Делчев е възпитаник на Държавната Музикална Консерватория "Панчо Владигеров", естрадно пеене, в класовете на Стефка Оникян и Етиен Леви. Участвал е успешно на много концерти, на международни и национални конкурси, реализирал е записи за БНР.
В момента формация "ДА" подготвя първия си авторски албум.


Славиша Кибровски
(Македония)

Роден е на 11.02.1981 година в гр. Гостивар, Македония. Първите си стъпки в музиката прави през 1993 година в специализираната музикална школа за млади таланати "Карпош", Скопие. Там получава основното си музикално образование през следващите три години. През 1996 се записва в частното училище на известните в Македония Есма и Стево Теодосиевски. До сега Славиша има заснети два видео клипа на свои песни и подготвя издаването на своя пръв музикален диск. Дебют на фестивал прави през 2002 година на Канео-фест, Охрид. На Международния Музикален Фестивал Евро-фест в Скопие получава трета награда на публиката.


Гарет Уол
(Ирландия)

Ирландския певец и текстописец, живеещ в Мадрид от 1999 година, издава първия си соло албум през 1994 г. Албумът е записан в Любляна, Словения, и представя Гарет на международната сцена. Песента му "Сърце" от този албум е награждавана на два големи музикални фестивала: Индонезийски музикален фестивал - Най-добра песен, 1995; "Златния елен" Румъния - най-добра песен и най-добър изпълнител. През 1997 година издава втория си албум "Смяна", с песни от който се изкачва по върховете на музикалните класации в Ирландия и Холандия. След успешни турнета в Европа и САЩ, включително и участието на престижния фестивал в Сопот - Полша, Гарет се премества в Испания където подписва договор с музикалните издатели от Peer music. На Фестивала за песен в Прага през 2000 година печели наградата за най-добра песен със "Събуди се". Последният му албум "Гравитация" е издаден през 2002 година в Ирландия. В Испания песента му "Тези дни" добива популярност още преди той да се върне в Мадрид. Албумът получава много добри отзиви от испанската преса. Списание "Ролинг Стоун" пише:
"В традицията на електрическата музика, Гарет Уол съчетава поезията на Джеймс Тейлър и суинга на Брайън Фени. Каква удивителна смесица!"
Гарет е щастлив да бъде първият ирладец, участващ на Международния Музикален Фестивал "Откритие 2003".


Джей Стивър
(Латвия)

Джей Стивер (Янис Стивелис) е роден на 22.09.1975 година. Завършил е Детското Музикално Училище На пет годишна възраст Джей започва да пее в група "Диксиленд", която прави няколко турнета в Латвия и в бившия СССР.
През 1997 Джей се дипломира в музикалния факултет на Университета по педагогика и управление на образованието в гр. Рига. През 1997 Джей заминава за Холивуд. Там прекарва 6 месеца и учи в Холивудския музикален институт. Веднага щом се завръща в Латвия , започва работа в групата "Shake & Bake", където твори соул, фънк и поп музика. През ноември 2000 "Shake & Bake" издават първия си албум "Не се обръщай". На Годишните музикални награди за 2000 година, групата е номинирана за най-добър дебют и най-добър поп и рок албум на годината.
През есента на 2001 Джей издава първият си самостоятелен албум "Вдъхновение", включващ композиции в стиловете R&B, фънк, соул, госпел.
2002 г. започва с два конкурса - Национален финал на конкурса Евровизия и Конкурса за таланти от Балтийските страни, където Джей е избран да представя Латвия измежду 15 певци. През август 2002 Джей печели 3-та награда на Международния Фестивал за млади изпълнители "Нова Генерация".
В момента Джей работи върху новия си албум, който ще бъде издаден в три версии - на латвийски, руски и английски език.


Лаурис Рейникс
(Латвия)

Лаурис е роден на 11.07.1979 година в латвииският град Добеле. Той е студент по журналистика в Латвийският Университет и работи като журналист в Латвийската телевизия. Звършил е музика в Музикален Колеж в Латвия, гимназия в Лос Анджелис и в Латвийскя Университет.
Лаурис е известен като активен и опитен водещ на много телевизионни програми и светски събития Латвия. Първото учестие в телевизията на Лаурис е когато той е на 5 години, пеещ в предаването "Среща на съседи". Като тинейджър Лаурис пее в рок група.
По - късно Лаурис в дует представя Латвийската телевизия на международния поп фестивал организиран от полската телевизия в град Конин. От тогава Лаурис е участвал в няколко шоута, програми и фестивали.
През 2001 и 2002 година Лаурис е финалист на Националният Конкурс за песен Евровизия. През двете години на Лаурис не му достигат малко точки за да стане победител, но неговите песни се поставят на второ място от международни експерти, получаващи максимален брой точки от Норвегия и Великобритания.
През юни 2002 година Лаурис реализира първия си солов албум "Планета 42".
Август 2002 година - Лаурис става много популярен на Международния Фестивал в Казахстан "Гласове на Азия".
Септември 2002 година - Лаурис става най - популярния поп изпълнител в Латвия с песента "Мой проблем". Клипън на песента е оценен като най - добрия поп клип за 2002 година от Латвийската Независима Телевизионна Общност. Песента е "най- обичаната песен за 2002 година" според слушателите на "Латвийско Национално Радио 2" както и получава най - голямата награда на "Латвийските Музикални Награди 2002" в категорията радио хит 2002. Лаурис е един от най - награждаваните певци в Латвия.
Лаурис Рейникс ще представи Латвия на конкурса за песен Евровизия 2003, който ще се проведе на 24.05.2003 в Рига с песента "Здравейте от Марс". Сега Лаурис работи върху неговия нов албум да бъде издаден през април 2003 година.


Надежда Панайотова
(България)

Младата актриса от Варненския Драматичен Театър "Стоян Бъчваров" Надежда Панайотова е родена през 1979 г. Средното си образование получава в Хуманитарната гимназия "Константин Преславски" - гр. Варна. През 2002 година се дипломира в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" - София. Същата година й носи награда на Националния конкурс за мюзикъл и оперета "Мими Балканска" в София. От 2000 г. до 2002 г. работи като актриса в Държавния Музикален театър Стефан Македонски" - София. Има много изяви на сцената и като певица.


Марварид
(Узбекистан)


История | Организатори | Фестивални CD | Условия за участие | Новини | Участници | Галерия | Начало
 
web design - S.Stefanov© 2002, 2003 - www.photo4art.com
All rights reserved